BLOG FOR KENNEL BODILIUS

Når I henter hvalpen hos Kennel Bodilius, så sker det på følgende måde:

  • Vi sætter os stille og roligt og gennemgår hvalpens taske med indhold
  • Ejerskifte dokument underskrives - (ny stamtavle kommer med posten til ny ejer) Beslut hvem skal stå som ejer, 1 eller 2.
  • I spørger bare løs - og ring endelig senere, hvis der er spørgsmål
  • Vi siger farvel til hvalpen
  • Laurits og Ludi og Molly går tur i marken
  • Og I får hvalpen i hænderne og er klar til at køre hjem - (Så har vi taget moderen fra hvalpen - og ikke hvalpen fra moderen) På denne måde bliver Ludi ikke ked af det.
  • Husk en god transportkasse til hjemturen - og sid sådan at man kan sætte fingre hen til den og berolige den, hvis den hyler under kørslen. Det gør den nok ganske kort.
  • Kennel Bodilius registrerer ejerskifte (besidderskifte) i Dansk Hunderegister (lovpligtigt), og I får senere tilsendt et link, hvor I skal bekræfte dette ejerskifte. Der er betalt for dette.
  • Registrér din hund | mærkning af hund | chipnummer eller øretatovering (hunderegister.dk)
  • RIGTIG GOD FORNØJELSE MED VERDENS BEDSTE HVALP

Igen i går aftes fik vi klippet vores klør, der var blevet lidt lange.Vi blev klippet med en 3i1 klipper, for neglene er jo så små. Der er 5 negle på forbenene, heraf er 1 af dem ulvekloen, der er lidt mere krum. Alle 5 skal klippes. Og der er 4 negle på bagbenene.

Indtil videre kan hvalpen klippes med en 3i1 negleklipper, men efterhånden bliver den for lille, og så skal man klippe med den proffesionelle klipper. Se billedet nedenfor. Der er en indstillelig anordning på, der gør at man ikke kan tage for meget.

Hvalpen mærker ikke, du klipper - ligesom os selv, når vi klipper negle. Men den registrerer evt. på selve lyden og selve klippet/berøringen.

Men bare gør det, når den lige er faldet i søvn, så skal det nok gå. Og lige et fif: Lad hvalpen snuse til og se på 3i1 og den 'store' klipper, så de vender sig til det. Måske også klippe lidt i luften, så de kender lyden.

Herudover er det en super god ide, hvis I vænner den til at blive berørt og kærtegnet på poterne. De kan nemlig godt være kildne.

Det burde ikke være nødvendigt at gå til dyrlægen, hver gang klørerne skal klippes. Hvis hunden går meget på asfalt, så slides forpoternes klør mere - og hvis den graver meget. God fornøjelse

VI BLEV KØRT I DETTE BUR TIL DYRLÆGEN - OG VI BLEV SLET IKKE KØRESYGE. SÅ MÅSKE ER DETTE KULD IKKE SÅ KØRESYGE. Vi hylede godt nok lidt i starten af turen. Men faldt så til ro. På hjemturen var vi helt stille og sov, og vi har sovet de sidste tre timer, ude i hundehuset, efter en gang foder. Dyrlægen mente også, at vi ville være lidt trætte efter vaccinationen. Vi blev også lige lidt trætte hos dyrlægen. "HVIS der er køresyge kan det ofte forebygges ved, at hvalpen trænes til at være med i bilen, når den holder stille, og at den får positive oplevelser i bilen. I begyndelsen af ​​træningen er det bedst at køre meget korte strækninger. Efter et lille stykke tid kan bilturen afbrydes for pause og leg. Længden af ​​turene kan siden øges langsomt. Risikoen for at hunden kaster op reduceres, hvis fodring undgås i et par timer før afgang."

Vi var hos dyrlægen i dag, og vi fik et sundhedstjek, og en sundhedsbog, og vi blev vejet -  og så fik vi en vaccination. Det står nu i sundhedsbogen. Tandstilling var oså perfekt.

Vi er mægtig fine, rigtig rigtig fine - og vi blev rost meget.

Vi har i dag hos dyrlægen købt tabletter til jer for ormekuren. Hvalpen får 1 tablet med hjem, som skal tages indenfor 1-2-3 dage. Måske i en smule leverpostej. Så skal den nok spise den.
Så behøver I ikke gå til dyrlæge før den 2. vaccination om ca. 1 måned.